Wonen en leven

 

Wonen bij Beleven in Leven

Bij ons is wonen niet alleen comfortabel maar ook zeer prettig. Alles is er op gericht dat bewoners zich thuis voelen in een woongroep van mensen die zo veel als mogelijk is bij elkaar passen en in de groepswoning alles vinden wat het leven aangenaam maakt voor 7 tot 8 bewoners.

Elke bewoner heeft een eigen appartement van ca. 24 mtr² met een eigen badkamer, waar men ook in een rolstoel naar binnen kan. Een badkamer met douche, wastafel en toilet. Uiteraard met alle extra voorzieningen voor bewoners met fysieke beperkingen. Elke bewoner richt zijn appartement zelf in met eigen meubels. Alles moet herkenbaar zijn voor de bewoner, van de met foto beplakte voordeur tot het eigen herkenbare behang op de wanden.

Bij Beleven in Leven kan de partner van de bewoner ook gaan wonen als die wens er is, wij raden het af maar het kan. Het is namelijk nogal ingrijpend om als gezond mens dagelijks te verblijven tussen mensen met een dementie. Deze privé mantelzorger moet er dan wel rekening mee houden dat bij overlijden van de oorspronkelijke bewoner, de woning weer vrij moet worden gemaakt binnen een afgesproken tijd.

De groepswoning heeft een speciale grote extra badkamer waar indien noodzakelijk gebruik van gemaakt kan worden. Natuurlijk heeft elke groepswoning een eigen entree en algemene ruimtes zoals een grote volledig ingerichte keuken en een ruime zitkamer met een modern ingerichte mediaruimte. Ook gastentoiletten en berging ontbreken natuurlijk niet in de groepswoningen, net zoals een eigen tuin met een comfortabele zitgroep voor elke groepswoning.

Op pad met onze bewoners

Onze bewoners zullen regelmatig mee op pad genomen worden naar buitenplaatsen. Wij hebben daartoe busjes staan die geschikt zijn voor rolstoelvervoer. Wij weten dat uitjes voor onze bewoners naar bijvoorbeeld de dierentuin in Anna Paulowna, naar het strand of naar het bos prachtig worden gevonden. Maar er zijn natuurlijk veel meer plekken waar wij onze bewoners naar mee toe kunnen nemen. Wij willen het leven van onze bewoners zo veel als mogelijk is tot een feest maken.

Het leven beleven in het huis

Wij vinden dat het leven bij Beleven in Leven veel moet bieden om het leven zo compleet mogelijk te maken. De rust heerst vooral in de groepswoningen en buiten maar voor wie dit wil en daar behoefte aan heeft is er veel meer te Beleven. Wij zijn ervan overtuigd dat bewoners ook graag vermaakt willen worden en het idee dat men in een klein dorpje leeft als “gewoon en prettig” zullen ervaren. Bij ons is er daarom een mini theatertje met minirestaurant/barretje. Een plek waar van alles wordt georganiseerd maar men ook rustig kan zitten met bezoekers. Ook een plek waar de inwoners van Schagerbrug een kopje koffie kunnen drinken. Er is een echt toneel waar men kan genieten van verschillende “artiesten” die op het toneel iets ten gehore brengen of laten zien. Een kapper en pedicure ontbreken daar niet bij net zoals een miniwinkeltje voor de dagelijkse boodschap.

Het leven buiten

Bij het beleven in het leven hoort ook een buitenleven. Bij ons zijn de buitendeuren van de groepswoningen tussen ca. 8.30 uur en ca. 22.00 uur los. Mensen zijn bij ons in staat om naar buiten te gaan. Buiten vinden de bewoners bij ons een dwaalgebied met wandelpaden, zitjes, moestuin, een echt klein bos, kippen en een boomgaard etc. Verder hebben wij bijvoorbeeld voor de actieve bewoners een knutselruimte. Veiligheid is belangrijk bij ons dus de inrichting buiten voorkomt dat men echt verdwaald raakt of in het water valt. Er is rekening gehouden met GPS houders als men een bewoner buiten niet zou kunnen vinden.