Ontwikkeling van de bouwplannen

Wij realiseren ons dat er regelmatig gekeken wordt naar onze website op het onderdeel ontwikkeling van de bouwplannen. Met andere woorden, hoe staat het met de bouwplannen van Het Max Plazier Huis in Schagerbrug, wanneer gaan jullie open of starten met de bouw ? Dit zijn vragen die wij regelmatig krijgen en vooralsnog moeilijk kunnen beantwoorden.

Wij zijn al vanaf half april in een bouwteam onze zogenaamde “Plan van Eisen (PvE)” aan het vertalen naar een definitief ontwerp. Dit team bestaat uit een bouwdirectie, Arcana, die in opdracht voor ons de regie voert over de bouw. De architect met zijn team, ME2 uit Medemblik, de bouwcombinatie Piet de Geus uit Broek op Langendijk met Dekker Infra uit Warmenhuizen en wij zelf als opdrachtgever. Het team bespreekt zo’n beetje elke 14 dagen de te nemen stappen en vervolgacties. Alles staat onder tijdsdruk want wij als opdrachtgever hebben natuurlijk de wens om z.s.m. te kunnen starten met het leveren van onze zorg, terwijl de kosten aan rente en vaste lasten al lopen.

Wij staan op dit moment aan de vooravond van het aanvragen van een omgevingsvergunning die hopelijk direct na de bouwvak zal kunnen worden aangevraagd. Op dit punt is er veel overleg met de gemeente om alle zaken ingevuld te krijgen waar het bouwbesluit om vraagt. Daarna volgt de detaillering van de bouw in gewenste afmetingen van alles met bestektekeningen en omschrijvingen van materialen en uitvoering van de bouw.

Wij zouden graag al in september willen beginnen met; niet omgevingsvergunning gebonden werkzaamheden zoals sloop van veel onderdelen aan de binnenzijden van het pand. Een omgevingsvergunning verkrijgen zelf kan een tijdrovende klus zijn. Als het allemaal heel erg meezit kan de vergunning wellicht in oktober verkregen worden en er aansluitend gestart worden met de enorme verbouwing van het pand. Wij houden u op de hoogte via dit medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *