Faciliteiten

 

Faciliteiten

Wij geloven oprecht in het gegeven dat als wij onze bewoners vrijheid geven om naar buiten te gaan en zij geen beperking hebben dat de voordeur het einde van hun dagelijkse leefgebied vormt, dit veel toevoegt aan het leven met dementie. Wij verwachten dat als er buiten die voordeur veel te beleven valt, wij het leven van onze bewoners niet alleen veraangenamen maar vooral de kwaliteit van het leven verhogen en wellicht daardoor ook verlengen. Wij voegen daarom een beleving toe zoals het er in een klein dorpje ook aan toe gaat. Veel zo niet alles wat er in het “oude” leven was, is nu ook in kleine schaal aanwezig. Onze bewoners kunnen niet alleen buiten dwalen maar ook binnen afleiding vinden en plezier maken, alles afgestemd op ieders geestelijke en fysieke vermogen.

Het theater

Wat is een dorp zonder een zaaltje met een podium? Niet compleet natuurlijk. Met de bruine kroeg, het restaurant is het mini theater het pronkstuk van onze vestiging. Het theater is een belangrijk onderdeel van het kloppend hart van het gebouw. Elke bewoner kan er heen gaan, er wordt regelmatig het nodige georganiseerd. Er is een echt toneel en het theater heeft plaats voor ca. 80 bezoekers. De plaatselijke toneelvereniging gaat er wellicht repeteren en uitvoeren. Dat past allemaal prima voor de integratie met de bewoners van de gemeente. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat er vooral vermaak op het toneel komt dat past bij onze bewoners.

Winkel, kapper, pedicure, beautysalon, fysio en fitness

Deze servicediensten mogen niet ontbreken in ons dorpje. Alles is in minivorm maar het is er wel. De kapper, beautysalon, pedicure en fysio zullen op vaste tijden of op afspraak aanwezig zijn. De winkel krijgt ook zijn plek. Wij zijn nog aan het uitzoeken wat er allemaal te koop moet zijn en gaan in onderhandeling met een plaatselijke leverancier die de winkel gaat bemannen en open houden. Natuurlijk zal in overleg met het zorgpersoneel gekeken worden wat er allemaal dagelijks nodig is om alle maaltijden inde groepswoningen te bereiden. Wij rekenen bijvoorbeeld op gemiddeld ca. 65 eters per dag. Dit zijn niet alleen bewoners maar ook het personeel en de bezoekers. Deze gastvrijheid is voor ons belangrijk.

Restaurant met bruine kroeg

Wij hebben straks in onze eerste vestiging een mooie ruimte die voorheen de raadszaal was, omgetoverd tot een multifunctionele ruimte waar allerlei vormen van beleving voorhanden zijn. Er is een echt bruin kroegje met een restaurantje waar men gewoon kan gaan zitten om wat te drinken maar ook op bepaalde tijden uit eten kan met de familie of een kaartje leggen of een potje kan biljarten. De bruine kroeg met restaurant leent zich goed tot het organiseren van een feestje voor de bewoner met de familie. Wij verwachten dat het restaurant en het bruine kroeggedeelte ook gebruikt gaat worden door de bewoners van Schagerbrug. Wij denken dat de kroeg een hot spot wordt van beleving met optredens van verschillende soorten vermaak, van veel volks muziek tot amateur goochelaars etc.