Actueel

 

De vestiging in Schagerbrug is definitief

Wij zijn na ca. 1,5 jaar in gesprek geweest te zijn met de gemeente Schagen per 13 april 2017 eigenaar geworden van het gemeentehuis in Schagerbrug. Dit is een lang proces geweest waar de prioriteit lag op het in bezit krijgen van het pand en de financiƫle exploitatie. Daarmee zat onze energie voornamelijk in het rond krijgen van de financiering met onze partners te weten; de RABO Bank in Den Helder en de financier van het eigen vermogen, de bouwgroep De Geus Bouw uit Broek op Langendijk en Dekker Bouw uit Warmenhuizen. Dit was een spannende en inspirerende periode. Onze prioriteiten liggen nu in het invullen en organiseren van de zorg die wij willen gaan leveren in Schagerbrug en het opstellen van de bouwplannen met een bouwteam. Dit bouwteam bestaat uit Architectenbureau M2 uit Medemblik, de bouwgroep De Geus Bouw/Dekker Infrastructuur, Arcana Bouwmanagement en wij zelf.

Het detailleren en organiseren van de zorg die wij willen gaan aanbieden in Schagerbrug en de gesprekken met de ketenpartners uit de zorg en het Zorgkantoor vraagt veel energie. Het invullen van onze zorgplannen doen wij met veel plezier met onze bestuurders Marja Karels, Patricia Rijs en Willem Plazier.

Zuid-Oost Beemster

Wij gaan nu starten in Schagerbrug maar zijn ook op zoek naar een geschikt perceel in Zuid- Oost Beemster. Wij willen graag een tweede maar grotere vestiging in de Beemster gaan realiseren. Wij hebben daarvoor de volledige steun van de lokale overheid in de Beemster, zij zijn met ons op zoek naar een geschikt perceel dat past bij onze missie.

Planning van Schagerbrug

Op dit moment dat alles nu echt ingevuld moet gaan worden is het nog heel moeilijk een planning te geven van wanneer wij open denken te kunnen gaan in Schagerbrug. Het is nu nog niet mogelijk een goede planning aan te geven. Wij hopen dat wij na de bouwvak kunnen starten met de verbouwing en dan wellicht open kunnen gaan in de zomer van 2018. Zie in het onderstaande onderdeel “bouwplannen” wat de actuele stand van zaken is.